Клиновитал

Клиновитал е първият продукт в нашият асортимент, разработен и произведен от български учени с изцяло български суровини. Продуктът е научна разработка на Д-р Крум Бърдаров. 

Състав: Студено пресован, концентриран под вакуум сок от мавруд и арония, екстракт от котешка стъпка (Clinopodium vulgare), с добавка на захароза и лимонена киселина. 

За Клиновитал: Клиновитал е течна хранителна добавка с бързо и лесно усвояване от организма и удобен и приятен начин на употреба. 

Силно концентрираните екстракти от котешка стъпка, които влизат в състава на Клиновитал са силно горчиви и трудни за прием под друга директна форма. В рамките на Клиновитал приемът им е приятен и лесен. 

Високата концентрация на сапонини в Клиновитал: 
 • Имат благоприятен ефект върху кръвните нива на холестерола. Сапонините се свързват с така наречените Bile соли в интестиналния тракт. Образуват се малки мицели с холестерола, които влияят на неговата абсорбция. Така че сапонините намаляват кръвните нива на холестерол пречейки на неговата реабсорбция. 
 • Сапонините имат антитуморно и антимутагенно действие, изтъквани в редица научни публикации, като по този начин намаляват риска от развитие на карциноми. Изглежда сапонините реагират с богатите на холестерол мембрани на раковите клетки, като ограничават техния растеж и жизнеспособност. 
 • Растенията синтезират сапонините за борба с инфекциите причинявани от паразити. Сапонините са изключителен имуностимулант. При употреба от човека те предпазват от вируси и бактерии. 
 • Редуцират загубата на костна плътност. Особено стероидните сапонини. 
 • Изключително силен антиоксидант. Този ефект помага при намаляване риска от рак и сърдечно-съдови заболявания. 
И това не е всичко. Концентрираните под вакуум и ниска температура екстракти от гроздето Мавруд и Арония осигуряват още един източник за набавяне на изключително ценни и полезни вещества посредством Клиновитал.

Аронията съдържа, органични киселини, пектинови и дъбилни вещества. Има високо съдържание на витамин Р - до 3000 мг%, и това е единственият плод у нас с такова съдържание на витамин Р. Следват витамините С, К, В, B1, В2, В5, В9. Съдържанието на йод в аронията е 3-4 пъти по-голямо от другите плодове. Помага на обмяната, кръвообразуването и тонуса, стимулира щитовидната жлеза, активизира пропускливостта и еластичността на кръвоносните съдове. 

Биофлавоноидите от червеното грозде Мавруд и Аронията притежават противовъзпалително, съдовоукрепващо, антихепатотоксично, антидепресивно, имуномодулиращо и други фармакологични свойства. Към тях спадат спадат: антоцианите, катехините, проантоцианидините, флавонолите, фенолните киселини, транс-резвератрол и неговите производни и други. Червеното вино дължи противораковия си ефект (при рак на простата и на гърдата) на високото съдържание на транс-резвератрола. А в сорта Мавруд, концентрацията на транс-резвератрол е най-висока сред популярните у нас винени сортове грозде. 

Не на последно място, сиропът е вкусен, което се дължи най-вече на аромата на червеното грозде Мавруд. Може да се приема както директно, така и след разреждане с вода или като добавка към натурални сокове, пюрета, кисело мляко и дори за гарниране на различни кулинарни сладкиши. 

Хранителната добавка Клиновитал е един чудесен начин за превенция и борба със съвременните болести, преди те да са се появили. 

Клиновитал е 100% натурален продукт. Не съдържа консерванти, оцветители, допълнителни аромати и изкуствени добавки. Подходящ е за вегани и хора, ориентирани към употребата на автентични напълно природни продукти. 

За кого е подходящ Клиновитал? 
 • За всички интензивно работещи и проактивни хора, желаещи да поддържат тонуса и жизнеността си, чрез добавянето на полезни вещества към храната си, които не могат да се набавят само от съвременните храни. 
 • За хора подложени на стрес и предразположени към ракови заболявания, такива които имат раково болни в семейството си и желаят да са защитени от ракови заболявания. 
 • За пушачите, сърдечноболните, за диабетици или склонни към диабет и с начална форма на диабет. 
 • За всички хора отговорни към здравето си. 
Kак се приема Клиновитал и по колко? 
 • За увеличаване съпротивителните сили на организма се препоръчва приемането на 10мл от сиропа всеки ден. 
 • За интензивна профилактика на рак и при пушачите се препоръчва прием два пъти дневно по 10мл от сиропа.
 • При хора с ракови заболявания или склонни към рак се препоръчва приемане на 40мл (два пъти по 20мл) дневно. 
Клиновитал не се приема по време на химиотерапия. Прекратява се употребата му най-малко 2 седмици преди химио или лъчетерапия; Клиновитал може да се приема най-малко две седмици след приключване на химиотерапия или лъчетерапия.

Д-р Крум Бърдаров 

Опаковка: сироп 250 мл

Количествено съдържание на съставките на продукта:

  Съставки
  За 10 мл   
  За 20 мл   
  За 40 мл   
  Концентриран гроздов сок от мавруд  
5 г
10 г
20 г
  Концентриран сок от арония
4.5 g
9 г18 г
  Екстракт от котешка стъпка2.5 г5 г10 г

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"